top of page
2_20210808_201835_0001.png

                        KESTOPIGMENTOINTI 

                                                                   Kestopigmentoinnit eli kestomeikit tehdään hoitoon tarkoitetulla               

                                         pigmentointikoneella, jonka avulla ihoon viedään pigmentointiin tarkoitettua   

                                         väripigmenttiä. Tekniikasta riippuen  pigmentointilaitteen lisäksi hoidossa

                                         saatetaan käyttää myös erillistä steriiliä neulaa. Käyttämämme pigmentit ovat

                                         tutkittuja ja turvallisia. Käytettävän pigmentin sävy voidaan valita kattavasta

                                         valikoimasta, ja usein paras ja luonnollisin sävy kulmille saadaan sekoittamalla                                           muutamaa eri sävyä. Kulmien kestopigmentoinnit kestävät 1-3 vuotta               

                                         asiakkaasta ja käytetystä tekniikasta riippuen.
                                         Mitä iholleni tapahtuu kestopigmentoinnin aikana?

                                        Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide, jälkihoito                                             sekä tarvittaessa vahvistuskäsittely 4-6  viikon kuluttua ensimmäisestä

                                         hoidosta. Muotoilun aikana käytämme erikoistyökaluja, joilla mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat: kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä, joka sopii ihosi ja hiustesi väriin parhaiten. Kerro avoimesti kaikki toiveesi kulmiesi suhteen, ja jos joku muodossa häiritsee sinua. Tekijä muokkaa ääriviivoja kunnes olet tyytyväinen muotoon. Ääriviivoja emme siis tee pigmentillä, ja ne pyyhitään kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Kestopigmentoinnit toteutetaan pigmentointikoneella, jolla käytettävät pigmentit työntyvät ihoon. Kulmien kestopigmentointi ei vaikuta luonnollisten kulmakarvojesi väriin tai kasvuun. Pigmentit haalistuvat iholta pikkuhiljaa, kokonaan kestopigmentoidut kulmat häviävät iholtasi 1-3 vuodessa. Pigmentin pysyvyys riippuu paljon omasta ihotyypistäsi ja jälkihoidosta sekä käytetystä kestopigmentointitekniikasta. Pigmentti voi pysyä huonommin rasvaisella iholla. Kestopigmentointiammattilainen osaa tehdä kulmat oikeaan syvyyteen ihossasi, aiheuttamatta arpia, värin muuttumista tai leviämistä.

Ennen hoitoa älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä äläkä juo kofeiinipitoisia tuotteita samana päivänä. Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi näin ollen vaikuttaa haavan vuotamiseen.

On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Emme kuitenkaan suosittele sinua keskeyttämään terveytesi kannalta tärkeitä lääkkeitä ilman, että olet konsultoinut asiasta lääkäriäsi! Mikäli olet epävarma lääkkeesi ja pigmentointikäsittelyn sopivuudesta, varmistathan hoidon sopivuuden aina ensin lääkäriltäsi. 48 tuntiin ennen hoitoa emme suosittele aspiriinia, tai ibuprofeiinia. Suosittelemme myös välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Mikäli käytät verenohennuslääkettä, suosittelemme sinua konsultoimaan ensin lääkäriäsi ja pigmentointiammattilaistasi asiasta.

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-age -tuotteiden käytön kulmien alueella kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen pigmentointiin tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä. Kerro pigmentointiammattilaiselle kaikki asiat, joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (HUOM! myös raskaus, imetys yms.)

Kulmien kestopigmentoinnin kotihoito-ohjeet:

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Valmistelu- ja jälkihoito-ohjeet ovat tässä samassa tekstissä, luethan ne myös tarkasti.

Ensimmäisen 24 tunnin aikana kulmien laitosta, vältä kulmien kastelua ja koskettelua. Älä myöskään laita kulmiisi mitään kosmetiikkaa ensimmäisen 24 tunnin aikana kulmien pigmentoinnista. 24 tunnin jälkeen laitosta laita kulmiisi erittäin kevyesti hoitovoidetta. Käytä hoitovoidetta kevyesti kulmiesi alueella aamuin illoin seuraavan 7 päivän ajan. Koske kulmiin aina ehdottomasti puhtailla käsillä! Voit käydä suihkussa, mutta ihanteellisinta olisi välttää kulmakarvojen kastumista ja alueen voimakasta hikoilua ensimmäisten 1-4 päivän ajan. Seuraavan viikon ajan huolehdi tarkkaan hygieniasta, ja käytä saamaasi hoitovoidetta ohuelti aamuin illoin.

Tulevina päivinä hoidetulle alueelle kehittyy lievää rupea, ja väri näyttää vielä tummalta. Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Hiutaleet (lievää ”kuorta” / ”rupea”) ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen. Pysyvä lopputulos on jopa 40% vaaleampi, kun ensimmäisen 24 h aikana. Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita. Alue voidaan kevyesti taputella. Lievä rupi irtoaa itsestään. Muista, mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

 

Mitä tulee välttää pigmentointien parantumisprosessin aikana?

Kolmen päivän ajan: vältä urheilua ja hikoilua ja kulmien kastumista.

Viikon ajan: Vältä kulmien alueella meikkiä, öljyjä, saippuaa ja kaikkia muita voiteita, paitsi kulmillesi annettua kotihoitotuotetta. Saunaa, kylpemistä ja uimista. Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennysten laitto, kasvohoidot, hieronnat jne. Älä raavi, revi tai turhaan koskettele kulmia.

Kahden viikon ajan: Vältä kulmien altistumista auringolle / solariumille täysin 2 viikon ajan kulmien laitosta. Älä kuori kulmien aluetta

Kuukauden ajan: Vältä yhä auringonottoa, solariumia ja valohoitoja. Vältä kemiallisia kuorintoja, hedelmähappoja, mikrohiontaa ja ihoa uudistavia voiteita. Myös laserhoitoja kulmien alueelle. Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista. Suojaa aina kulmat auringolta aurinkosuojavoiteella (ei ensimmäiseen viikkoon).

Kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä! Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana pigmentoinnin jälkeen. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmat kutiaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä, raapia tai kuoria! Pigmentoituja kulmia ei tulisi kastella ensimmäisten 1-4 päivän aikana. Kun lopulta huuhtelet kulmasi, tee se kevyesti haalealla vedellä, lopuksi taputtele ihoalue kuivaksi.

Kulmat ovat alttiit infektiolle 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen. Vältä kulmien turhaa koskemista ja rasvaa kulmat vain puhtain käsin.

Vältä kovaa hikoilua (myös saunominen),  jotta pigmentti ei lähde hien mukana pois. Uimahalleissa uimista tulisi välttää 7 päivää, mm. korkean infektioriskin takia. Myös esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit, joita vesi sisältää, saattavat heikentää värin pysyvyyttä, tai jopa muuttaa värin sävyä kulmissa.

Ethän laita meikkiä tai muuta kosmetiikkaa (paitsi saamaasi hoitovoidetta) kulmiin ensimmäisen 7 päivän aikana.

Solariumia ei suositella käytettävän vähintään kahteen viikkoon pigmentoinnin jälkeen. Tämä suositus koskee myös aurinkoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen hoidon aikana. Jos juuri valmistuneet kestopigmentoinnit saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan tavallista nopeammin, ja kulmat vaativat uuden vahvemman vahvistuksen. Iho on myös käsittelyn jälkeen herkempi palamaan auringossa, joten suojaathan kulmasi aina SPF 50-aurinkorasvalla. Suosittelemme aurinkorasvaksi esimerkiksi Dermalogica Sport spf 50 -aurinkosuojaa.

 

Emme tee kestopigmentointia:

*Jos sinulla on käytössäsi lääkekuuri tai lääkehoito, voimme tehdä kestopigmentointia vain lääkärin     

  sinulle myöntämällä kirjallisella luvalla.

*Jos sinulla on jokin krooninen sairaus (esim. diabetes, munuais- tai maksasairaus, syöpä, sydänsairaus, 

  rytmihäiriö jne.), voimme tehdä kestopigmentointia vain lääkärin sinulle myöntämällä kirjallisella luvalla.

*Jos sinulla on viruksen tai bakteerin aiheuttama infektio (esim. influenssa, Hepatiitti B, HIV, 

  tuberkuloosi).

*Jos sinulla on käytössäsi Roaccutan vai vastaava isotretinoiini-lääkitys, Roaccutanin jälkeen tulisi

  odottaa puoli vuotta ennen pigmentointikäsittelyä, ihon arpeutumisvaaran vuoksi.

*Peniciliinin käyttö (heikentää pigmentin tarttumista ihoon).

*Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys.

*Jos olet sairastanut herpeksen, tulisi ennen kestopigmentointia käyttää lääkärin määräämää

  estolääkitystä.

*Koet olosi sairaaksi (kuume, flunssa, palelu jne.)

*Jos sinulla on taipumusta keloidiarpiin.

*Jos olet raskaana tai imetät (synnytyksen jälkeen odotettava 3kk, vaikka et imettäisikään)

*Jos sinulla on kestoväri-, parafenyylidiamiini- tai hiusväriallergiaa, olisi hyvä selvittää lääkärissä mille 

  aineelle olet allergisoitunut, ja sisältävätkö pigmenttimme mahdollisesti allergisoivaa ainetta.

*Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle.

*Jos olet saanut sädehoitoa alle 1,5 vuotta ennen kestopigmentointia.

*Mustelma tai turvotus käsiteltävällä alueella

*Ruusufinni, hemangioma tai syntymämerkki käsiteltävällä alueella

*Kysta tai muu nestettä sisältävä patti/näppy käsiteltävällä alueella

*Jos käsiteltävän alueen iho on tulehtunut (akne, ihottuma yms.)

*Kulmiesi iho on halkeileva tai erittäin ryppyinen.

 

Kestopigmentointien ikäraja on 18 vuotta.

bottom of page