top of page

                       

 

                       RIPSIENPIDENNYKSET

                        

 

Ripsienpidennykset ovat synteettisiä irtokuituja, joita liimataan omiin luonnonripsiin kiinni. Yleinen harhaluulo on se, että kuidut liimataan luomeen kiinni, mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Liian lähelle luomea tai luomeen äkiinni liimatut kuidut aiheuttavat kutinaa, kiristyksen tunnetta ja jopa kipua.

Klassisten ripsien pidennyksessä ripsikuidut liimataan yksi kerrallaan ripsen tyveen.

Volyymiripset ovat uuden ajan ripsienpidennykset, joita kutsutaan myös 2D-, 3D- tai jopa 6D-ripsiksi. Numero D-kirjaimen edessä tarkoittaa sitä, kuinka monta ripseä yhteen ripseen kiinnitetään. Volyymiripsikuidut ovat normaaleja ripsienpidennyskuituja monta kertaa kevyempiä ja sen vuoksi niitä voidaan kiinnittää useita kauniiksi viuhkoiksi. Paino on siis huomattavasti kevyempi, eikä näin ollen omia ripsiä vaurioiteta. Volyymitekniikalla toteutetut ripset ovat tuuheat ja näyttävät. Vastaavasti näillä ohuilla kuiduilla voidaan myös tehdä hyvin luonnolliset ripset.
Hybridiripset ovat sekoitus volyymeja sekä klassisia kuituja. Näin saadaan                                                luonnollinen lopputulos ja halutessa myös hieman tuuheutta ripsiin.

"Mega Volume" käytetään ohuimpia kuituja ja ne kiinnitetään eritoten megavolyymeihin kehitetyllä tekniikalla asiakkaan omiin ripsiin. Tässä tekniikassa valitaan 8-14D riippuen asiakkaan luonnonripsistä. Megavolyymitkään eivät saa olla tukkoiset vaan avonaiset viuhkat ja pehmeä lopputulos on osaamisen merkki.

Ripsihoito on tarkoitettu alle 5 viikkoa käytettyihin ripsienpidennyksiin.

Jos olet pitänyt ripsiä pidempään, tulee sinun ostaa aika ripsien pidennykseen.

Voiko klassisista vaihtaa volyymeihin?

Ripsihuollossa on mahdollisuus vaihtaa tekniikkaa eli klassisia ripsiä ei tarvitse poistaa jos haluaa volyymit tai hybridit. Tällä tekniikalla on mahdollista lisätä tuuheutta erittäin luonnollisesti.

Jos haluaa ripsipidennystensä pysyvän mahdollisimman pitkään, niitä kannattaa käsitellä erityisen hellästi:

1. Yleistä tietoa:

Ripsipidennykset pysyvät yleensä hyvänä kahdesta neljään viikkoa. Liian painavat ja pitkät ripset tippuvat helpommin. Samana päivänä ei kannata käyttää ripsiväriä eikä öljyisiä puhdistustuotteita.

2. Tarkkana jopa kaksi vuorokautta

Ensimmäiset vuorokaudet ovat kriittisiä. Yleensä ripsienlaittaja kertoo, että uusia ripsiä ei saisi kastella eikä saunassa kannattaisi käydä vuorokauteen. Vettä ja kuumuutta tulisi välttää kuitenkin jopa 48 tuntia, jotta liima ehtii kiinnittää ripset kunnolla. Tekoripset tykkäävät hellästä kuivaamisesta. Niitä ei saisi koskaan hangata tai käsitellä rajusti.

3. Tarkista, mitkä tuotteet sisältävät öljyä

Öljypohjaiset puhdistajat ja kasvovedet on syytä jättää hyllylle pidennysten käytön ajaksi. Öljyiset yövoiteetkin saattavat tehdä ripsille ikävän tempun ja pudottaa ne ennen aikojaan, vaikka niitä ei levittäisikään silmänympärysalueelle. Yön aikana iho saattaa hikoilla ja voide valua kohti ripsiä. Myös rasvoittuva iho voi myös tuoda ikävän yllätyksen ja vaikuttaa ripsien pysymiseen.

4. Voiko ripsien pidennyksen laittaa ripsiväriä?

Myös öljyä sisältäviä meikkituotteita tulee varoa pidennysten kanssa, koska ne heikentävät ripsienpidennysten pysyvyyttä. Ripsiväriä ei suositella käytettäväksi ripsienpidennysten kanssa, mutta sitä voi hätätapauksessa käyttää ripsien täyttämiseen jos ripsihuollosta on aikaa, ja ripsissä on huomattavia rakoja.

5. Mitä muuta voidaan tehdä?

Ripsienpidennysten kanssa voi käydä saunassa ja elellä muutenkin ihan normaalisti. 

Ripsienpidennysten kanssa voit käyttää meikkiä. Ripsiväriä ei suositella käytettäväksi, mutta jos haluat laittaa joskus, niin silloin hyvin vähän ripsien päihin. Jos siis tykkäät käyttää silmämeikkejä, kuten luomiväriä tai eyelineriä, niin sitä suuremmalla syyllä ripsienpidennysten pesu on tärkeää. Meikkejäkin valitessa on muuten hyvä ottaa huomioon niiden sopivuus ripsienpidennysten kanssa, etenkin eyelinerin

6. Pitääkö ripsienpidennykset pestä?

Olipa ripsiteknikko miten hyvä ja osaava tahansa, mutta jos ripsienpidennyksiä ei hoideta kotona, haihtuu hänen työnsä savuna ilmaan. 

Ripsienpidennysten pesu on niin tärkeää, että jollei sitä tee, se voi tuoda mukanaan ongelmia. Siksi ei voi painottaa liikaa pesemisen tärkeyttä. Lisäksi pesu auttaa säilyttämään ripsienpidennykset kauniimpina pidempään. 

Mitä tapahtuu, jos ripsienpidennysten pesu jää retuperälle tai se unohtuu? 

Koska kyseessä on herkkä silmän alue, on siellä paljon bakteereja. Jos ripsienpidennyksiä ei pese, alkavat bakteerit lisääntyä. Silmissä on rähmää ja muuta likaa. Jos siinä on ns. ylimääräisenä ripsienpidennykset, niin ne likaantuvat vieläkin herkemmin. 

Vaikka ripset näyttäisivät päällisin puolin silmämääräisesti katsottuna puhtailta, voi totuus olla täysin toinen. Lika kertyy ripsien juureen. Tällöin likaa ja rähmää ei välttämättä voi havainnoida, ennen kuin ongelmat ilmaantuvat. 

Tällöin voi tulla blefariitti eli silmäluomen tulehdus jonka oireina ovat mm. punoitus ja ärsytys. Blefariitti tulee hoitaa. Se ei ole vaarallinen, mutta tuntuu kurjalta. Se on kuitenkin syytä hoitaa, ettei se johda vakavampiin ongelmiin. Lisäksi se voi uusiutua melko helposti. 

Tämä on kuitenkin ennaltaehkäistävissä ja vieläpä melko yksinkertaisesti: ottamalla ripsien pesun osaksi iltarutiineja. Ripsienpidennysten kanssa hyvä luomihygienia on tärkeää. 

Ripsienpidennykset tulee pestä, 2-4 kertaa viikkossa, ainakin siis illalla ennen nukkumaan menoa. Iltapesu on kaiken A ja O. Puhtailla ripsillä on myös paljon kivempi mennä nukkumaan olon ollessa puhdas ja raikas. Ensikertalaista ripsienpidennysten peseminen voi tietenkin mietityttää. Pesu on kuitenkin oikeasti todella helppoa. Ja varsinkin, kun ottaa huomioon, että sen avulla ripsienpidennykset säilyvät kauniimpina pidempään. Näin ollen hoitoväli pidentyy ja säästät rahaa. 

7. Ripsienpidennysten pesu

Kostuta ripset haalealla vedellä. Laita vaahtoa (Chrissanthien- puhdistusvaahto) tai geeliä puhtaalle kädelle, kaksi painallusta riittää molempiin silmiin, ja hiero hellästi ripsiin niiden suuntaisesti tai käytä pesuharjaa/tikkua. Tämän jälkeen huuhtele ripset haalealla vedellä hyvin. 

Kuivaa ripset puhtaalla pyyhkeellä töpötellen ylhäältä päin. Älä hiero tai kohtele ripsiä kovakouraisesti. Toimi äärimmäisen hellästi. Kun ripset ovat kuivat, harjaa ne ripsiharjalla.

8. Nukkuma-asennolla on väliä

Ripsipidennyksistä näkee helposti, kummalla kyljellä nukkuu. Lähempänä tyynyä olevasta silmästä tekoripset tippuvat nopeammin. Mahallaan nukkuvalla ripset lähtevät tasaisemmin.

Selällään nukkuminen on paras asento pidennysten laiton jälkeen. Kyljellään nukkuminen lähellä tyynyn reunaa säästää myös ripsiä.

Jotkut suosivat silkkistä tyynyliinaa, jonka he ovat todenneet ripsilleen puuvillaa hellävaraisemmaksi.

8. Harjaaminen kannattaa

Tekoripset kaipaavat kevyttä harjausta. Vanha, tarkkaan puhdistettu ripsiväriharja toimii loistavasti. Kannattaa myös kysyä harjaa pidennysten laittajalta. Vaikka ripset näyttäisivät olevan ojennuksessa, harja poistaa niistä likaa ja erottelee ne todella kauniiksi. Harjaus on tärkeää. Se myös ennaltaehkäisee takkujen muodostumista. Mutta päivittäistä harjausta ei tarvita.

Harja on myös hellempi erottelija kuin omat kädet – joita suositellaan muutenkin pidettävän erossa ripsistä. Turha, pieninkään koskettelu ei ole hyväksi pidennyksille.

Ripsienpidennysten pesu ja tuotteet 

Ripsienpidennysten pesemiseen tulee käyttää tuotteita, jotka on valmistettu siihen tarkoitukseen. Siksi siis suosittelemme ostamaan aina ammattilaiselta ripsienpesuaine, koska se on suunniteltu sitä varten. 

Monet kaupasta ostettavat tuotteet eivät ole tarpeeksi tehokkaita puhdistusteholtaan ja sisältävät paljon glyseriiniä joka liimauttaa ripset yhteen. Tällöin ripsiviuhkat sumputtuvat yhteen, eivätkä silloin näytä enää hyviltä. Tässä kohtaa ei siis kannata säästää ostamalla halpa vaahto kaupasta, joka pilaa ripsesi ja saattaa heikentää pysyvyyttä, vaan suosia ammattilaisten ripsienpidennysten pesuun tarkoitettuja tuotteita. 

Markkinoiden ylivoimaisesti paras tuote ja ripsiteknikoiden suosittelema on Chrissanthie –puhdistusvaahto, jota löytyy meidän Eurolash – verkkokaupastamme. Myymme ripsienpidennysten puhdistusvaahto myös Espoo ja Vantaa kauneushoitolassa.

Chrissanthie-merkin ripsienpidennysten puhdistusaine on universaali eli se käy kaikkiin ripsikuituihin. Se sisältää teepuu-uutetta, jolla on tutkitusti antibakteerisia vaikutuksia. Siksi se ehkäisee hyvin erilaisia silmätulehduksia kuten blefariitti. Vaahto on koostumukseltaan kevyempää, se pääsee käsiksi helpommin ripsien väleihin ilman kovaa hankaamista. Tällöin ripsien pesu muistuttaa kuin olisi hemmotteluhoidossa.

ripsu.jpg
bottom of page